Smart Grader EVO voor knolvormige gewassen

Nauwkeuriger dan het menselijk oog

De meeste Smart Graders worden gebruikt hoofdzakelijk gebruikt voor het sorteren van aardappelen, maar de sorteerder is ook prima geschikt voor sjalotjes en uien. De aangevoerde productstroom wordt op een triltafel verenkeld, zodat de producten afzonderlijk achter elkaar over rollenbanen kunnen worden geleid. Die rollende beweging maakt het mogelijk dat de producten aan alle kanten door hoge resolutie camera’s kunnen worden bekeken. Razendsnel worden de beelden door Ellips TrueSortTM software beoordeeld aan de hand van makkelijk in te stellen criteria. Zelfs ritnaalden, schurft en stootplekken worden feilloos herkend. Afhankelijk van de vorm of kwaliteitskenmerken worden de producten bij de juiste uitgang van de band geblazen; zeer effectief en productvriendelijk.

Onbegrensde capaciteit

Smart Graders zijn leverbaar in uitvoeringen met twee, vier, acht of twaalf rollenbanen. Door meerdere Smart Graders naast elkaar op te stellen, is de sorteercapaciteit bijna onbegrensd. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze, passend bij uw bedrijf en toepassing.

EVO = Evolution

Bij de Smart Grader EVO staat EVO voor Evolution. Het is een doorontwikkeling van de eerste serie optische sorteerders en het resultaat van onze voortdurende zoektocht naar vernieuwing. De Smart Grader EVO sorteert nauwkeuriger dan de mens het ooit zal kunnen, is onvermoeibaar en werkt 24/7 met dezelfde precisie.

Smart Grader 408 EVO met vier banen en acht uitgangen op een bunkerinstallatie

GeJo levert totaaloplossingen!

GeJo Grading ontwikkelt sorteeroplossingen en dat is altijd maatwerk. De meeste sorteerinstallaties worden in nauw overleg met de klant uitgedacht en afgestemd op zijn omstandigheden. Desgewenst betrekken we daarbij ook onze partners zoals Bijlsma Hercules en VHM. Want onze Smart Grader is weliswaar het brein van het sorteerproces, de hele logistiek eromheen is van groot belang voor de sorteercapaciteit en -kwaliteit. Alle kistenlegers, voorraadbunkers, reinigingsunits, aan- en afvoerbanden, kistenvullers, etc. zijn allemaal van cruciaal belang voor een perfecte workflow. Door alle componenten van de sorteerinstallatie op elkaar af te stemmen, is de optimale capaciteit te behalen.

De Smart Grader verovert de wereld

Inmiddels heeft GeJo Grading wereldwijd Smart Graders geleverd aan tevreden klanten die optisch sorteren. Al meer dan 15 jaar draaien Smart Graders naar tevredenheid en elke dag werken we aan nieuwe installaties die volledig autonoom kunnen werken. Wilt de resultaten eens zelf ervaren? Neem dan contact met ons op dan brengen we u graag in contact met een Smart Grader gebruiker bij u in de buurt.

Twee Smart Graders 408 EVO vormen samen een 808 EVO met acht banen en acht uitgangen op een bunkerinstallatie

Gebruikerservaringen

In de afgelopen jaren hebben we al veel Smart Graders geleverd aan tevreden klanten. Hieronder laten we hen graag vertellen over hun ervaringen.

Benninghoven, Ratingen – D

Op Landgoed Diepensiepen van Christian Benninghoven in Ratingen draait een Smart Grader EVO 208 met een voorraadbunker van Bijlsma Hercules. Justus Kuwertz bedient de Smart Grader en vertelt over zijn ervaringen.

Brasseler, Vierssen – D

Boris Brasseler sorteert met zijn Smart Grader EVO 208 jaarlijks zo’n 1000 – 1500 ton consumptie aardappelen die hij verkoopt in zijn eigen landwinkel. Hij wil de klant nu eenmaal de beste kwaliteit leveren en daar levert zijn Smart Grader een belangrijke bijdrage aan.

FIMM Potatoes, Muthill – Perthshire – UK

FIMM levert pootgoed van de allerhoogste kwaliteit en gebruikt hierbij een Smart Grader EVO 808, die bovenop een Bijlsma Hercules bunker- en afzakinstallatie is gebouwd. Het blijkt een sprong voorwaarts in sorteerkwaliteit en bespaart enorm veel arbeid.

Kartoffelhof Ottensmeier, Bünde – D

Jobst Ottensmeier is enthousiast over hun Smart Grader EVO 206. Hij sorteert er dagelijks zijn Erdengold consumptieaardappelen én uien mee, die worden verkocht in de eigen landwinkel en bij supermarkten in de regio.

Batati, Fräschels – CH

Bij Batati in Zwitserland vervult de Smart Grader EVO 408 een hoofdrol in hun was-, sorteer- en verpakkingslijn van zoete aardappelen.

Mts. Reitsma-Hazelhoff, Ferwert – NL

Nantko Reitsma werkt met een Smart Grader EVO 408 met vier banen en acht uitgangen. Hij maakt deel uit van een op maat gemaakte sorteerinstallatie, met zes grote bunkers en twee onafhankelijke loslijnen van Bijlsma Hercules.