Optisch sorteren = meerwaarde creëren

Optisch sorteren is de meest nauwkeurige methode voor het sorteren van grote partijen aardappelen. Precies daarvoor is de Smart Grader EVO ontwikkeld. De machine sorteert de producten zeer nauwkeurig op diameter, lengte, vorm en op zichtbare gebreken als scheuren, stootplekken, schurft, ritnaalden of beschadigingen. Tegelijkertijd kan de Smart Grader EVO ook feilloos stenen en kluiten uit een partij sorteren.

Een speciale triltafel verenkelt de aardappelen voordat ze op de rollen terecht komen.
Tweebanige Smart Grader 208 EVO met acht uitgangen en kistenopstelling
Transportbanden leiden de verschillende productstromen naar de juiste kist of bunker

Waarom sorteren?

Goed sorteren is belangrijk. Een beter gesorteerd product levert nu eenmaal een hogere prijs op. Dat begint al bij het inschuren. Door zoveel mogelijk stenen, kluiten en beschadigde knollen uit de productstroom te halen, gaat het product met de hoogst mogelijke kwaliteit de bewaring in. Bij het uitschuren is sorteren nog belangrijker, de afnemer wil namelijk precies weten wat hij krijgt. Ook hier geldt dat een nauwkeurige sortering van kwaliteit en maat een hogere prijs kan opleveren. En minder aftrek door tarra. Sorteren gebeurt vaak door mensenhanden aan de leestafel. De Smart Grader EVO doet het nauwkeuriger en 24 uur per dag met dezelfde nauwkeurigheid. Bovendien wordt alle sorteerinfo per partij opgeslagen, zodat u precies weet wat u levert en de afnemer precies weet wat hij krijgt. Meten is weten, gissen is missen!

Tweebanige Smart Grader 206 EVO met zes uitgangen en kistenopstelling

Ondersteuning en monitoring op afstand

Een optische sorteerder legt uw sorteerproces nauwkeurig vast en omdat de sorteerder met internet verbonden is, heeft u altijd en overal inzicht in de sorteerresultaten. Bovendien kunt u op afstand storingen uitlezen en het sorteerproces monitoren. Voor klanten met Smart Graders geldt, dat wij indien nodig op afstand kunnen meekijken, adviseren en helpen bij het optimaliseren van  de instellingen. Op die manier bieden we klanten extra ondersteuning.

Volledig inzicht in het sorteerproces en de sorteerresultaten, ook op afstand