Autonoom, optisch sorteren met de smart grader evo

Smart Grader Evo

EFFECTIEF EN PRODUCTVRIENDEIJK

De Smart Grader EVO wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het sorteren van aardappelen, maar is ook prima geschikt voor sjalotten, uien en zoete aardappelen.

De productstroom wordt op een trilgoot verenkeld, waardoor het product afzonderlijk over de rollen gaat. Dankzij de rollende beweging wordt ieder product nauwkeurig beoordeeld door de hoge resolutie camera's, waarvan de criteria gemakkelijk in te stellen is.

Zelfs ritnaalden, schurft en stootplekken worden feilloos herkend. Afhankelijk van de vorm of kwaliteitskenmerken worden de producten naar juiste uitgang van de band getransporteerd; zeer effectief en productvriendelijk.

24/7 DEZELFDE PRECISIE

De Smart Grader EVO sorteert nauwkeuriger dan het menselijke oog, is onvermoeibaar en werkt 24/7 met dezelfde precisie.

Bovendien wordt alle sorteerinfo per partij opgeslagen, zodat u precies weet wat u levert en de afnemer precies weet wat zij ontvangen.

Kwaliteit sorteren

DE SMART GRADER EVO ERVAREN

Inmiddels is de Smart Grader al door veel bedrijven in gebruik genomen en wordt er op plekken al meer dan 15 jaar naar tevredenheid mee gewerkt.

Wilt u de resultaten eens zelf ervaren? Neem dan contact met ons op dan brengen we u graag in contact met een Smart Grader gebruiker bij u in de buurt.

Kaart met Smart Graders

De feiten op een rij

  • Maat en kwaliteit
  • Autonoom draaien
  • 1 ton/u per baan bij een gem. knolgewicht van 100 gram
  • Banen/uitgangen modulair
  • Data inzichtelijk
  • Rendement aantoonbaar

GEBRUIKERSERVARINGEN

Ontdek wat klanten zeggen over onze Smart Grader EVO in onderstaande gebruikerservaringen.

Smart Grader EVO 408 Kartoffelhof Meyer DE

Torsten Meyer has been working with the Smart Grader 408 for 2 years now. He talks about his experiences.

Smart Grader EVO 208 Kartoffelhof Hölck DE

Een Smart Grader EVO 208 draait met een bunker van Bijlsma Hercules bij Kartoffelhof Hölck in Reinsbüttel. Lennart en Thorsten vertellen over hun ervaringen!

Smart Grader EVO 808 at Fimm’s in Scotland

FIMM Potatoes, Muthill – Perthshire – UK FIMM levert pootgoed van de allerhoogste kwaliteit en gebruikt hierbij een Smart Grader EVO 808. Het is een sprong voorwaarts in sorteerkwaliteit en bespaart enorm veel arbeid.

Smart Grader EVO 208 bij Brasseler in Viersen (D)

Brasseler, Vierssen – D Boris Brasseler sorteert met zijn Smart Grader EVO 208 jaarlijks zo’n 1000 – 1500 ton consumptie aardappelen die hij verkoopt in zijn eigen landwinkel. Hij wil de klant nu eenmaal de beste kwaliteit leveren en daar levert zijn Smart Grader een belangrijke bijdrage aan.

Mts. Reitsma-Hazelhoff, Ferwert – NL

Nantko Reitsma werkt met een Smart Grader EVO 408 met vier banen en acht uitgangen. Hij maakt deel uit van een op maat gemaakte sorteerinstallatie, met zes grote bunkers en twee onafhankelijke loslijnen van Bijlsma Hercules.

Batati, Fräschels – CH

Bij Batati in Zwitserland vervult de Smart Grader EVO 408 een hoofdrol in hun was-, sorteer- en verpakkingslijn van zoete aardappelen.

Kartoffelhof Ottensmeier, Bünde – D

Jobst Ottensmeier is enthousiast over hun Smart Grader EVO 206. Hij sorteert er dagelijks zijn Erdengold consumptieaardappelen én uien mee, die worden verkocht in de eigen landwinkel en bij supermarkten in de regio.